Журналисти от най-влиятелните телевизии, радиа, печатни и онлайн издания у нас излязоха

...
Журналисти от най-влиятелните телевизии, радиа, печатни и онлайн издания у нас излязоха
Коментари Харесай

Журналисти протестираха срещу `празните столчета`

Журналисти от най-влиятелните малките екрани, радиа, печатни и онлайн издания у нас излязоха митинг против политическия напън над медиите.

Мирната проява се организира пред постройката на някогашния Партиен дом, до входа на Министерския съвет.

В символ на митинга, проведен от Асоциацията на европейските публицисти, се трансфораха три празни столчета и въпросът " Къде е Ани? "  Повод за тях стана ситуацията в утринния блок на Нова телевизия " Здравей, България " - едно от най-влиятелните и гледани излъчвания в ефира, играещо основна роля за образуване на публичното мнение. Неочаквано изгубване на Анна Цолова от екрана и последвалите закани към сътрудника й Виктор Николаев от страна на народен представител от ГЕРБ и вицепремиер породиха вълна от неодобрение във и отвън гилдията.



Събитието събра към 100 души от гилдията. Силно показани бяха bTV и Нова с известните си лица като Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Лора Крумова, Росен Цветков, Кристина Баксанова, Светослав Иванов. Самият Виктор Николаев пристигна към края на митинга, а преди този момент го следеше от студиото на " Здравей България ". Колежката му Ани Цолова не се появи, само че към протестиращите се присъдини Дарина Сарелска - досегашен началник на новините в малкия екран. 

" Нашата специалност е натикана в ъгъла. Въпросите понижават, усилва се държането на микрофон без разяснява съобщи журналистът Миролюба Бенатова.



Преподавателите от факултета по публицистика също поддържаха сътрудниците.

Направи усещане релативно слабото наличие на публицисти от вестниците, както и съвсем цялостното неявяване на шефове на медии. 



И този митинг не мина без " служебни гости ". Десетина момчета с спортни екипи се причислиха като кръпка към групата протестиращи. В раниците си носеха прилежно навити знаменца с лозунги, изписани с хубав почерк с водни боички. Виждайки, че демонстрацията е прекомерно мирна и културна, с цел да могат да се впишат в нея, момчетата даже не посмяха да развеят плакатите си, а най-после започнаха да нервничат от досада и едвам дотърпяха до края на митинга.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР